Presentatörer - Stockholm February 10-12


Monika Björn

Monika Björn, Göteborg

Monika har mer än 20 års erfarenhet i träningsbranschen och är en av Sveriges mest välkända träningsprofiler. Hon har en fil.kand i idrottsvetenskap samt ett högskolediplom i psykologi från Göteborgs Universitet.
 
Monika har praktiserat yoga sedan 1998 och varit aktiv som yogalärare sedan 1999. Hon är utbildad av några av de mest välkända yogalärarna i världen i ett flertal yogaformer och fortsätter årligen med att vidareutbilda sig inom både yoga och annan träning.
 
Idag verkar hon som entreprenör inom träning och hälsa, bl.a som delägare till den kända hot yoga formen Hot MOJO® och som en av upphovskvinnorna till ”Yoga for Athletes”- yogaklassen som finns att tillgå på över 80 SATS anläggningar i Norden. Till vardags finns hon bl.a på Linnégatan Fem, där hon tränar allt från motionärer till elitidrottare. 
 
I januari 2017 släpper Monika sin första bok: ”Yoga för dig som tränar” via Norstedts förlag. 
 

www.monikabjorn.se

Instagram: monikabjorn


Stockholm 10-12 februari 2017

Till schema Stockholm 10-12 februari 2017 >

Lördag

12:30 : Yoga för dig som tränar (Studio 4 Riddarsalen)
En föreläsning - och ett forum - för dig som är yogalärare och undervisar/vill undervisa yoga för idrottare av olika slag. 
Varför är yoga bra som komplement till annan idrott? 
Vad finns det för fördelar/utmaningar med att undervisa idrottare?
Hur ska man tänka när man planerar upplägg och undervisningsstil när man jobbar med killar och tjejer som är vana vid att träna, men helt nya på yoga?
 
Dessa frågor och några till diskuteras samt besvaras under denna föreläsning.
 
14:30 : Yoga för dig som tränar (Studio 1 Strindberg)
En 75 min workshop tillägnad dig som utövar olika träningsformer (löpning, cykling, längdskidåkning, simning eller styrketräning/Crossfit) och vill komplettera din träning med yoga, samt till dig som är yogalärare och undervisar/vill undervisa yoga för idrottare av olika slag. Du får prova på sekvenser som är speciellt sammansatta för att passa olika idrotter.
Workshopen bygger på föreläsningen med samma namn, där vi mer ingående går igenom varför yoga är bra för idrottare av olika slag.
Öppen för alla nivåer.
 

Göteborg 26-28 maj 2017

Till schema Göteborg 26-28 maj 2017 >

Söndag

13:00 : From stiff to supple (Studio Heart)

Har du yogat ett tag men upplever att du fortfarande känner dig ”stel”? Märker du skillnad med åldern hur lång tid muskler, senor, leder behöver på sig att värma upp?

Brukar du gå på en typ av yoga hela tiden och är nyfiken på att hitta fler sätt att mjuka upp kroppen på?

Välkommen på en lekfull yogaklass för stela kroppar där vi utforskar olika metoder på yogamattan för att uppnå mer smidighet och rörlighet. 

Det är bra om du har provat yoga tidigare och känner till de vanligaste yogapositionerna. 


Prana Festival 2017

Till schema Prana Festival 2017 >

Lördag

17:00 : Strong and Stable (Palmtältet)