facebook   facebook     svenska english

 

Presentatörer - Gothenburg April 26-28 2019


Karin Björkegren Jones

Karin Björkegren Jones, Stockholm

Karin tog sin första yogalektion som 15 åring för Bert Yoga Jonsson. Hon blev inte kär i yogan direkt, men i sökandet efter att må bra. Inre hälsa och styrka har alltid varit en röd tråd i Karins egna personliga utveckling. Men det skulle dröja till hon var i sina tidiga 30 till yogan skulle ta allt mer plats i hennes liv.

När Karin var 36 år tog hon sin första Ashtangayogaklass och sedan dess har det varit hennes egen träning. Tidigt ville Karin bli yogalärare och gick som lärling bredvid Maria Boox bland annat för att lära sig mer. På den tiden då inte fanns TT-utbildningar så sökte man kunskap hos en äldre och mer erfaren lärare. 2004 åkte Karin till Mysore och yogade för Patthabhi Jois (ashtangayogan grundare), Saraswati och Sharath. Karin har yogat, studerat och gått teachertrainings för flera av seniorteachers både i Sverige och utomlands.

Karin har alltid varit intresserad av kvinnokroppen i yogan och många av hennes böcker handlar om yoga och hälsa i kvinnans olika skeden i livet; tonåringen, Menstruation, graviditet, efter graviditet, pms, att åldras, menopausen osv. Själv kallar hon sig för yogafeminist och älskar att lära ut de yogiska redskapen för att stärka kvinnor i sina liv och för att de ska ta större tuggor av livet och njuta av sina kroppar. Karin drivs av att göra yogan lätt att förstå och inte uteslutande, utan få människor att förstå att yogan kan användas som ett kraftfullt verktyg att just bygga en inre styrka och göra utövaren stark och stadig så hon kan klara av det utmaningar som livet för med sig.

www.karinbjorkegrenjones.se

Instagram: @karinbjorkegrenjones @lymphdiva


Pass

Denna presentatör har ännu inte fått sina pass schemalagda.