Presentatörer - Gothenburg April 27-29 2018


Karin Björkegren Jones

Karin Björkegren Jones, Stockholm

Karin tog sin första yogalektion som 15 åring för Bert Yoga Jonsson. Hon blev inte kär i yogan direkt, men i sökandet efter att må bra. Inre hälsa och styrka har alltid varit en röd tråd i Karins egna personliga utveckling. Men det skulle dröja till hon var i sina tidiga 30 till yogan skulle ta allt mer plats i hennes liv.

När Karin var 36 år tog hon sin första Ashtangayogaklass och sedan dess har det varit hennes egen träning. Tidigt ville Karin bli yogalärare och gick som lärling bredvid Maria Boox bland annat för att lära sig mer. På den tiden då inte fanns TT-utbildningar så sökte man kunskap hos en äldre och mer erfaren lärare. 2004 åkte Karin till Mysore och yogade för Patthabhi Jois (ashtangayogan grundare), Saraswati och Sharath. Karin har yogat, studerat och gått teachertrainings för flera av seniorteachers både i Sverige och utomlands.

Karin har alltid varit intresserad av kvinnokroppen i yogan och många av hennes böcker handlar om yoga och hälsa i kvinnans olika skeden i livet; tonåringen, Menstruation, graviditet, efter graviditet, pms, att åldras, menopausen osv. Själv kallar hon sig för yogafeminist och älskar att lära ut de yogiska redskapen för att stärka kvinnor i sina liv och för att de ska ta större tuggor av livet och njuta av sina kroppar. Karin drivs av att göra yogan lätt att förstå och inte uteslutande, utan få människor att förstå att yogan kan användas som ett kraftfullt verktyg att just bygga en inre styrka och göra utövaren stark och stadig så hon kan klara av det utmaningar som livet för med sig.

www.karinbjorkegrenjones.se

Instagram: @karinbjorkegrenjones @lymphdiva


Göteborg 27-29 april 2018

Till schema Göteborg 27-29 april 2018 >

Lördag

16:15 : Pussy Power Hour (Studio 1)

I den här workshopen riktar vi uppmärksamhet till vårt underliv. Vi kommer att jobba med höftöppnande och stärkande yoga och med konkreta knipövningar. Vi kvinnor måste lära oss att hitta och bygga upp vår bäckenbottenmuskulatur för att inte drabbas av inkontinens och för att förebygga ryggont, livmoderframfall, bäckenbottenuppluckring och ålderskrämpor genom att lära oss att knipa rätt. Då får du en stoltare hållning, plattare mage, tajtare slida, intensivare orgasmer och ett roligare sexliv på köpet.  I början av 2013 kom Karin Björkegren Jones bok Knip för bättre hälsa ut på Semic och sedan dess har Karin Björkegren Jones rest Sverige runt med sin populära och uppskattade knipworkshop och lärt kvinnor att hitta kraften i sitt kön. 

"Att lära sig koppla på sin pc-muskel borde tillhöra allmänbildningen och något vi skulle får lära oss redan på vår första jympatimme i skolan. Den dagen kvinnor riktar uppmärksamhet till sitt kön och lär sig att aktivera sin bäckenbottenmuskel så kommer våra JA blir starkare och vår NEJ kraftfullare", säger Karin som gärna kallar sig för en Yogafeminist. 

Söndag

08:00 : Yoga för Livet (Teatern)

Jag tror att yogan hjälpte mig att överleva, säger författaren och yogaprofilen Karin Björkegren Jones som sommaren 2012 drabbades av bröstcancer. Hör hennes inspirerande föredrag om hur yogan blev det redskap som hon kunde hålla fast vid när det stormade inuti henne men också utanför yogamattan. Hur yogan hjälpte henne genom alla tuffa cancerbehandlingar. Vi kan inte kontrollera livet men vi kan göra förutsättningarna lättare och där kan yogan och alla dess olika övningar både de mentala och de fysiska bli den hjälp du behöver. 

Efter föreläsningen har du möjlighet att köpa och får signerade flera av Karins böcker som "Omstart för en starkare, renare och friskare kropp", "Ett stressfritt liv", "21 dagar till ett lättare och friskare liv” och "Yoga  - själslig och fysisk detox."