Presentatörer - Gothenburg April 27-29 2018


Jennie Liljefors

Jennie Liljefors, Stockholm

Jennie är utbildad yogalärare enligt the Yoga Alliance kriterier och är Anusara Inspired instruktör®. Hon har 10 års erfarenhet av yogaundervisning och lär ut Anusarainspirerad yoga,  gravidyoga och yin yoga.  Jennie arbetar dessutom med PT – yoga med terapeutisk inriktning, då främst med fokus på bearbetning av olika sorters trauman, psykiska som fysiska. För Jennie är linjering A och O för att låta energin flöda friare. Hennes intresse och engagemang i ayurveda och kost gör att hon erbjuder en helhetslösning för en bättre hälsa på alla plan. Jennie fortsätter årligen att studera och fördjupa sig inom yogans magiska värld.

Vill du ha personlig träning, antingen själv eller i grupp är det Jennie du ska kontakta. Hon är en skicklig pedagog som med mjukhet och humor guidar dig genom din yogapraktik

”När jag utför yoga övar jag mig på att leva genom att möta mig själv om och om igen. Ur ett större perspektiv ser jag yoga som evolution. Vi fortsätter att utvecklas för att vi utför yoga och möter oss själva, yogan fortsätter att utvecklas för att vi för budskapet vidare.
Yoga är en gåva redan från första mötet då man tänder ett ljus som aldrig släcks. Desto mer man praktiserar desto starkare kommer ljuset att brinna! Det är när vi stannar upp och stillnar som utveckling kan ske.
Jag känner en stor tacksamhet till kunskapen om yoga och dess budbärare”.

Jennie drev Altromondo Yoga och butik i Alassio i Italien i 7 år innan hon tog konceptet med sig till Sverige. Altromondo Yoga Studio öppnades hösten 2014 på Grev Turegatan 18 i Stockholm. Ordet altromondo betyder en annan värld på italienska och symboliserar att mötet med yoga innebär just det

https://altromondoyoga.com/

Instagram altromondoyoga


Göteborg 27-29 april 2018

Till schema Göteborg 27-29 april 2018 >

Lördag

18:00 : Prop to drop (Yogatältet)

Prop to drop – en yogaklass med fokus problem med magen

Problem med magen kan försämra vår matsmältning, göra oss ofta kraftlösa, ge problem med vikten och hyn, gör oss osäkra och allmänt obalanserade. Problemen beror ofta på stress, oro, nervositet, nedstämdhet, sorg, trauma eller på obalanser i magen och i mjälten. Genom att utföra enkla yogapositioner och motpositioner som trycker ihop och masserar samt öppnar upp och ger rymd i magen och runt våra organ kan man släppa på spänningar, grunda sig och få bättre genomströmning av energi och kraft vilket kan leda till förbättring.

I denna klass gör vi en djupdykning in i yinyogans fantastiska värld och börjar med att grunda oss och utöva andningsövningar, därefter utövar vi en klass med fokus på att rena kroppen och arbeta med matsmältningsorganen.  Vi avslutar med vila och en kortare meditation. Tips: Mer er får ni ett kortare program att utföra hemma.

Söndag

09:30 : Healing yoga - den läkande kraften (Teatern)

Denna föreläsning handlar om yogan ur det läkande perspektivet. Bottnat ur egna erfarenheter har Jennie Liljefors skrivit en bok i ämnet. Under denna föreläsning berättar hon om hur vi kan använda yoga som kroppslig terapi när orden inte räcker till.

När man närmar sig yoga brukar man få det man behöver och lite till. Har vi obalanser i någon del smittar dessa av sig och får oss ur spel. Ibland är det stressiga perioder, trauman och känslan av obalans som tar oss till vårt första möte med yoga. Mitt möte med yoga var omvälvande och transformerande. Det blev en hjälp till självläkning från ett sexuellt trauma. Men yogan gav så mycket mer. Desto mer kunskap jag fick kring yogan desto mer kände jag hur mitt självförtroende växte, hur jag fick kontakt med mitt inre, hur mitt mod ökade och hur min intuition blev starkare.  Jag lärde mig att öppna mitt hjärta och börja våga lyssna inåt.  Jag lärde mig att följa med flödet i livet, både när det går ned och när det går upp

Yoga är en transformerande och spirituell träningsform som berör kropp, sinne, själ.

Med yoga så kan du läka de olika lagren i kroppen. Från det yttre lagret som spända muskler, stela leder, problemområden som axlar, nacke, ond rygg, tighta höfter och trötta ben. Yoga kan också hjälpa dig att läka på en energi nivå, att öka flödet och höja vitaliteten i dina inre organ. Du kan få hjälp med matsmältningsproblem, dålig blodcirkulation, förbättra balans i ditt hormon och lymfsystem. Yoga kan även läka på din själsliga nivå där du kanske har blivit traumatiserad genom ett psykiskt eller fysiskt trauma, att du har fått stå ut med något där du inte har haft något val. Yoga kan även hjälpa dig att läka på en sinnlig nivå om du är stressad, har ångest, men även vid olika tillstånd som trötthet, depression, infertilitet, PMS, klimakteriebesvär.

Genom att oka samman andning, rörelse och medveten närvaro så kan du värka spänningar ur själen, muskler och leder och göra ett steg mot förändring. Yoga hjälper dig att frigöra dig från låsningar, frusna känslor och områden med blockeringar så du kan hitta tillbaka till en balans. Till en starkare kropp och till en bättre självkänsla. Till större tillit och bättre självacceptans. Yoga hjälper dig att öka din empati och ditt tålamod, gör dig mer medveten, och inger mer lust och hopp.

Med yoga och dess redskap och verktyg kan vi öppna vårt hjärta och lyssna till vår djupa intention om hur vi vill leva vårt liv. Vi blir mer klarsynta, modiga och ödmjuka. Vi skapar en upplevelse av oss själva istället för att gå bredvid och se på när livet rusar förbi.