Presentatörer - Gothenburg April 27-29 2018


Malin Berghagen

Malin Berghagen

Redan som barn ville Malin förändra världen. Hon visste bara inte hur. Med nyfikna ögon mot stjärnor och planeter i inre och yttre universum sökte hon sig fram för att finna sin väg. Teater var en väg hon valde för att gå men när mötet med yogan kom fann Malin de nycklar hon behövde för att ta sig fram genom livet ups ad downs. Ganska snart kände hon att hon ville dela med sig av sina verktyg till andra.

Genom tusenårig kunskap från en tradition som andades curry, nagchampa och lotus blommor. Och den hon själv bar i mötet med livet. Hittade hon en perfekt kombination för mötet med sig själv. Det är också den hon nu delar med sig på sina kurser, genom sina böcker och i sina föreläsningar.

” Du vet inte vem du är förrän du testar den du inte är. ” Självrannsakan och acceptens är något Malin pratar mycket om. Men även ödmjukhet inför sina snubblande steg och modet att ta nya större steg.

” Yogan hjälper mig att hela tiden landa i mig själv. Vem jag är och vem jag vill vara men också vad känner jag, vad drömmer jag om och vad längtar jag efter. Är det här min tanke eller kommer den från någon annan. Tex mina föräldrar. Vill jag behålla den eller skaffa egna nya annorlunda åsikter? Står jag upp för mitt ja och mitt nej?

Yogan har inte bara gjort mig stark och ödmjuk i sinnet utan också i min kropp. Jag har aldrig varit i sådan fysisk bra form som nu. ”

Malin går den Traditionella yogans väg ( Tanken är självutveckling genom yoga) . Inte den Moderna Posturala yoga ( yoga baserad på de fysiska övningarna mer än det inre) Så på hennes kurser utmanar hon dig inte bara i de fysiska övningarna utan ställer också krav på att stretcha det inre snäva jaget och våga växa som människa. Våga vara sårbar och öppen. Se nya vägar i det inre och yttre men också att acceptera att du är där du är rent fysisk som psykiskt

www.malinberghagen.se

Instagram mberghagen


Göteborg 27-29 april 2018

Till schema Göteborg 27-29 april 2018 >

Lördag

09:00 : Whats up yogis? (Teatern)

Jag reser världen över och yogar med mina svenska deltagare och blir ibland förundrad över att det kommer deltagare som inte har den blekaste aning om vad yoga är mer än en träningsform. Det går inte en resa utan att det kommer fram människor och säger " Ok så det är det här som är yoga? Vad gjorde jag då innan? "Mina tankar runt min föreläsning är " Spelar det egentligen någon roll med yogans ursprungliga syfte om våra deltagare ändå när självslig frid och meditation? Och hur viktig är självbetraktelsen egentligen? Egots vara eller inte vara. Det är inte sällan jag möter yogalärare som vägrar rekommendera andra lärare även om de själva inte har det som deras yogis behöver.  Ingår knut på huvudet, rökelser i öronen och bylsiga byxor i en yogis sanna väsen? Är en person som sätter foten bakom huvudet mer en Yoga-Vid ( knower of yoga) än en yogi som inte når tårna men har egot rejält under foten? Jag undrar " whats up yogis?? 

14:30 : Yoga with heart (Studio 1)

Det här klassen är väldigt mycket baserad på den jag är som yogini och utifrån min relation till yogan och dess ursprung. Vi kommer att fokusera på de tre fysiska beståndsdelarna av yoga Pranayma, Dristi och förstås Asanas. Att förena dessa tre steg för steg och hå från lugna rörelser till mer dynamiska, som livet självt. Jag vill gärna att du funderar runt din intention för dagen innan du kommer. Vad är det du behöver komma i kontakt med inom dig? Vad behöver du " Act upon" för att få ditt hjärta att känslomässigt expandera i litet eller stort?  Vi avslutar med en härlig meditation. Det är ju ändå det yoga är. Meditation i rörelse. Alla kan närvara på detta pass MEN du får ut mer av den om du yogat tidigare och regelbundet för vissa rörelser kommer gå i ett flow.