Presentatörer - Gothenburg April 27-29 2018


Ulrica NorbergUlrica Norberg, Stockholm

Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratören

Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder, mänsklighet och individualitet och brinner för att se människor växa.

Förutom att undervisa i Yoga/Meditation till individer och grupper, arbetar Ulrica arbetar som kreativ konsult, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har en magisterexamen i film, kommunikation och journalistisk samt är utbildad inom medicin, hälsa och träning. Ulrica introducerades till meditation och yoga i tidiga tonåren och sedan dess fördjupat sitt intresse genom otaliga resor världen över och inom olika kulturer. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, meditation, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre.

De senaste decenniet har Ulrica fokuserat sig mer på ISHTA yoga; en mer individfokuserande yogatradition där hon är en av de mer seniora lärarna. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll  för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen.

Nyfiken, modig, rutinerad, intelligent, varm och generös är några av de ord man ofta hör beskriva Ulrica samt många uppskattar hennes inspirerande och tydliga sätt att undervisa.  

 
 
Instagram ulricanorberg

Stockholm 9-11 februari 2018

Till schema Stockholm 9-11 februari 2018 >

Fredag

16:00 : The story of my life - who am I? (Studio 3 Nobelterrassen)

Denna workshop tar sin start i den fråga som yoga ställer till varje utövare; Vem är du?

Yoga handlar om att finna vägen till sig själv genom att stärka alla portarna som leder inåt; Kropp, Sinne, Själ. Många gånger har vi flertalet föreställningar kring vem eller vilka vi är. En sorts undertro eller övertro på oss själva. Och ibland låter vi andra bestämma vilka vi är.

Denna tre timmar långa workshop börjar med en föreläsning om den djupa grunden i yoga, dess filosofi kring detta med att stärka sig inifrån och ut. Vilka vinster kommer av det? Några risker? Är det möjligt att leva i balans 2018? Någonsin? Vad är egentligen balans och hur ser yoga på detta?

Du guidas sedan in i en dryg två timmar lång yogaklass som innehåller alla delar av paletten; Flöde, stillhet, andning, chanting, kriyas, meditation, satsang och Yoga Nidra som avslut. Inte att missa. Kanske kommer du ut med svaret?

Lördag

14:30 : Burn Bright not Out (Studio 4 Fogelström)

Den här föreläsningen belyser hur yoga kan vara ett verktyg för att hitta ökad balans i tillvaron. Många av oss lever stressfyllda liv med mycket krav och måsten. Många, inklusive yogis, hamnar i ett ändlöst görande. Vi springer till träningen och trycker in meditationen och känner att vi måste uppnå viss standard för att känna oss värda kalla oss ok. Ayurveda definerar tillståndet där man känner sig fången, ensam, har ömmande leder och kropp, slutkörd, nedstämd och slut som en VATA obalans. I denna föreläsning går Ulrica igenom hur man med hjälp av yoga, meditation, andning och Ayurvediska tekniker kan ta sig ur ohälsosamma mönster på och av mattan samt hur vi kan skapa klokare rutiner och en mer balanserad förhållning till livet, träningen och allt däremellan. 

Söndag

11:30 : The Play of the Practice (Studio 2 Mälarsalen)

Einstein sade att högsta formen av efterforskning är lek; att utforska, testa, upptäcka. Applicerar vi det på oss själva kan det leda till självdistans och fördjupat självkännedom. Asana kan man titulera till studier i vad kroppen förmår, vad den processar, hur den kan hitta kopplingar inom sig själv och de är även forum för inlyssning och uttryck. Ofta är sinnet i vägen med att göda våra stories; uppfattningar om oss själva och världen. Så ofta kommer huvudet i vägen för kroppen.  När vi släpper lite på garden och perfektionsdrivet, och gör vår practice mer till PLAY, då öppnar sig möjligheter. I den här klassen bjuder jag in dig att testa, bekräfta, utmana, flöda, andas, böj, sträck, aktivera, slappna av, håll, expandera, kontrahera, flyg och kryp in och väver samman element av vår yogaträning både på och av mattan. Vi kommer att utforska olika sekvenseringar, övergångar och tekniska anpassningar från grund till mer utmanande. Och så ser vi vart vi hittar in till kontakt med vårt sinne, andning och själ. Här är en klass där vi låter kroppen få vara vårt kompass. Du kommer garanterat att få en well-rounded practice och många inspirerande flöden och insikter om yoga träning och dig själv. 


Göteborg 27-29 april 2018

Till schema Göteborg 27-29 april 2018 >

Lördag

10:45 : ANDAS för livet - inte för stunden (Teatern)

Din Andning, din kraft. I denna föreläsning fördjupar vi oss i begreppet, ämnet och företeelsen Andning. Om att andas oss till högre hälsa. Hur vi skapar bättre andningsflöde på och utanför mattan. Varför ser yoga på andning som livskraft? Vad betyder det egentligen? Och hur kan vi styra andetaget för att skapa mer kraft? Hur kan vi arbeta tekniskt med andetaget för att öka syreupptagningsförmågan, öka cirkulation, få bättre stöd av den i all fysisk träning, hur kan den påverka vårt psyke och varför är den så tongivande i träning, barnafödande likväl som när vi ska återhämta oss? 

Inom yoga refererar vi alltid till begreppet PRANA när vi talar om andetaget och Pranayama när vi talar om andningsträning.

Prana betyder ”livskraft” och Ayama betyder ”förlängning/att rikta” på sanskrit. Pranayama handlar om hur vi genom att förstå andningens kraft, funktion och metod, kunna förvalta och styra vår energi bättre, träna upp vår fysiologiska grund samt skapa bättre plattform för ork, kraft och fokus. 

 

Vi tittar på några av de mest välkända andningsteknikerna och försöker förstå metod, intention och syfte vad dessa tekniker handlar om. Du får testa, känna och ta del av andningen utifrån ett fysiskt, psykiskt, energiskt och andligt perspektiv.

Här har du ett ypperligt att studera andning med Ulrica, som har över 25 års erfarenhet av pranayama och skriver just nu på sin stora bok om detta ämne. Du kan vara hur mycket nybörjare eller mästare i andning som helst. Du kommer att casha ut från denna stund oavsett.

14:30 : Chakra Glow Flow (Studio 2)

Den här klassen bjuder in dig till en resa in emot din inre kraft genom sköna, flödande sekvenser där vi fokuserar på Manipura Chakra; solar plexus, denna mittpunkt i vår fysiska kropp ofta kallad för ”kraftens plats”,  och ”platsen där jaget bor”. Ulrica leder dig igenom en klass som reflekterar kring ämnet kraft, styrka, mind och integritet. Ibland arbetar vi ”för” hårt och ibland ”för” svagt. Enligt vem? Enligt vad? Hur ska man göra ”rätt” är en vanlig fråga. Vad är ”Lagom”? Varför ser det så lätt ut för vissa? Varför kan inte jag? Eller ”Nu Jäklar!” ”Det är bara att bita ihop”. ”Jag orkar inte”. ”Pannben”.

Hur hittar vi stigen där båda dessa ytterligheter kan skapa klokare själv- dialog mantran?

Ulrica bjuder in dig att kliva in i kroppens alla vrår och föra in andning och närvaro – och trampa upp nya vägar mot mer energi, glädje och glow.  Via asana, kriyas, pranayama och meditation. Låt oss ta en paus ifrån livet en stund och lägga tid på att bygga upp ork, kraft och göda vår inre glöd så när vi återvänder till livet, möter vi den mer i balans

Go to the beauty within. Shine bright. It is your right.