facebook   facebook     svenska english

 

Presentatörer - Gothenburg April 26-28 2019


Josefine Bengtsson

Josefine Bengtsson, Stockholm

När Josefine fann yogan och meditationen tog hennes liv en helomvändning. Från att leva med prestationsångest och stress till att idag hittat en helt ny harmoni och närvaro.

Tidigare studerade hon ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm och arbetade därefter som strategikonsult. Under dessa år började hon uppleva yogans magiska effekt mot stress, press och prestationsångest. Idag brinner hon för att på ett lekfullt och väst-anpassat sätt sprida dessa uråldriga österländska-tekniker till sin omgivning. Numera gör hon det genom att resa runt världen och skapa yogaretreat med sitt reseföretag Yogiakademin.

Hon har gått utbildningar i Ashtanga, Vinyasa, Hatha och Restorative yoga samt i Ayurvedisk Yoga Massage och Breathwork. För att få en ännu bättre förståelse för kroppen har hon även studerat anatomi, fysiologi och näringslära på universitetet.

Något som genomsyrar hennes liv och därmed undervisning är Vipassana meditationen som fått henne att känna att yoga är så mycket mer än en fysisk praktik. Hon vill med sin undervisning inspirera människor att flytta sin uppmärksamhet från huvudet och ner i kroppen.

Instagram @josefinesyoga

www.yogiakademin.com

 


Göteborg 26-28 april 2019

Till schema Göteborg 26-28 april 2019 >

Lördag

09:00 : Free Flow (Studio 1 Norr)

I FREE FLOW har vi Vinyasa yogan som bas men släpper prestation, perfektion och det där med att nå ett framtida mål för att istället helt landa i vår kropp - känna hur den känns på insidan. Yoga kan ibland upplevas väldigt strikt vilket kan vara skönt men också leda till prestationsångest. Till härlig musik leker vi med olika positioner och tekniker med inställning att alla kan yoga och meditera.

Det finns oändligt många olika tekniker som alla ger samma härliga effekter – vi kommer ner i kroppen, känner harmoni i sinnet och får en lite djupare förståelse om oss själva. Det här är inte något vi kan läsa oss till, se någon annan utföra eller förstå med vårt intellekt - vi måste istället prova oss fram och känna det i vår egen kropp. Under denna klass mixar & matchar vi traditionell yoga med andra spännande tekniker - och detta på ett lekfullt sätt. 

 

18:00 : Flow and Let Go (Studio 4 Foajé)

Under FLOW & LET GO är fokus att släppa kontrollen och hitta kontakt med våra känslor. Vi låter huvudet ta en paus för att istället helt landa i vår kropp - känna hur den känns på insidan. Till härlig musik och med ögonbindlar på leker vi med rörelser, rytmer & varandra för att släppa prestation, perfektion och det där med att nå ett framtida mål. Vi njuter av vårt andetag som under denna klass får flöda fritt genom munnen. Yeah, låt oss skapa magi tillsammans!