facebook   facebook     svenska english

 

Presentatörer - Gothenburg April 26-28 2019


Anja Bergh

Anja Bergh, Göteborg

Min styrka som yogalärare är min närvaro. I salen finns bara ni som yogar och eran rörelse är språket vi talar med varandra.

Jag är certifierad i Embodied Flow™ yoga som använder sig av de olika systemen vår kropp är byggd av för att finna oss själva genom det vi redan är, men kanske inte använt tidigare. Jag har funnit det vara ett sätt att över tid lära mig vad läkning verkligen är, vad acceptans och styrka och sårbarhet är. Alla goda ting att lära sig på denna livsresan. Och rörelse är ett av sätten att ta sig mot frihet i dig själv.

Du kan vänta dig dynamisk rörelse och utmaning för kroppen ibland, lugn ibland, förhoppningen alltid att röra dig på det mest avslappnande sättet som är tillgängligt just nu.

Jag är djupt intresserad av det som är underliggande allt vi vet om oss själva. Fascinerad av hur vi kan tona in till sinnet av ett system och uppleva oss själva på så många olika sätt. Min önskan är för upplevd frihet i allt vi är. Du börjar med yoga asana som du tror ska göra något visst för dig, vart resan tar oss går inte att veta när vi börjar. Det finns så mycket rikedom tillgängligt för var och en av oss bara i närvaron av det vi redan är och har. Vi ses!

www.anjabergh.com

Instagram @anja_bergh

 


Göteborg 26-28 april 2019

Till schema Göteborg 26-28 april 2019 >

Söndag

11:30 : Kroppens plasticitet (Studio 2 Mitten)

Den här klassen börjar i enkla rörelser, inspirerade från Feldenkrais metoden, som är menade att mini-balansera din ryggrad. Genom rörelse, paus för att visualisera rörelse, och rörelse igen tappar vi in i kraften i samspelet mellan hjärnans motorimpulser och vår riktade vilja.

Sedan tar Anja dig in mot lungorna och dess ’hölje’ av revben och guidar dig genom en lugnt flödande klass. Tanken är att börja/fortsätta lära känna dig själv i den enkelhet som behövs för att läka över tid. Min lärare jag studerar nervsystemet och rörelse med svarar på frågan: Kan alla läka? Ja, men inte alla kommer göra det.

Enligt henne beror det på att det finns en sekvens i hur hjärnans plasticitet fungerar. Det finns 5 steg där både det andra och femte innebär rörelse. Vad vi gör som håller oss borta från läkning är att vi börjar med för avancerad rörelse först. Vi måste lära från scratch. I den här klassen provar vi om det går att få in grund och avancera den rörelsen på en kort stund. Det som behövs är en villighet att lära om och röra sig från en annan möjlighet.