facebook   facebook     svenska english

 

Presentatörer - Gothenburg April 26-28 2019


Pål Dobrin

Pål Dobrin, Göteborg

När Pål Dobrin satt sin första 10-dagars tysta retreat i Kathmandu för nästan 25-år sedan väcktes en livslång kärlek till tystnaden och introspektionen. Idag efter omfattande studier av olika visdomstraditioner, psykologi och internationell kris- och konflikthantering är han en erfaren meditationslärare och metodutvecklare.

Oavsett hur man försöker förstå eller etikettera Påls personliga resa och yrkeskarriär så finns det en tydlig röd tråd som löper genom de olika faserna: strävan att finna sätt att utveckla både sin egen och andra människors medkänsla. Det är denna strävan som har lett till vad Empaticus.com är idag; en plattform för organisationsutveckling baserad på självkännedom, där personalens välmående och inre färdigheter kopplas till organisationens övergripande vision och strategi. Nytänkande sätt att hantera stress, öka kreativitet, engagemang och innovationsförmåga – kort sagt, personlig utveckling kopplat till professionell utveckling.

Pål har bl.a utvecklat The CARE-course  – Finding Joy at work through CARE (Compassion, Attention, Resilience and Emotion) för Chalmers CSE och programmet FOKUS! för PwC.

Pål även ansvarig och huvudlärare i Sverige för Medveten undervisning, en lärarutbildning med några av världens främsta experter inom Mindfulness och Socialt och Emotionellt Lärande, för verksamma inom skola och ideella föreningar.

www.empaticus.com

Instagram @mediteramera


Göteborg 26-28 april 2019

Till schema Göteborg 26-28 april 2019 >

Lördag

10:45 : CARE Föreläsning och meditation (Studio 5 Teatern)

- Hjärtats förmågor

Hur kan vi leva mer från hjärtat och inte fastna så mycket i tankarnas värld? I en värld som framställs som allt mer otrygg är kultiveringen av hjärtats förmågor ett konstruktivt sätt att skydda sig från lidande och motverka hatets krafter. I denna klass får vi både pröva på övningar och ta del av teori som hjälper oss att bättre förstå kvalitéerna vi behöver utveckla för att kunna vidga cirkeln av människor som får plats i våra hjärtan.

 

14:30 : CARE Meditation (Studio 4 Foajé)

- Domäner av medvetenhet

Uppmärksamhet och medvetenhet. Under denna meditation leds deltagarna på en resa genom våra sinnen, igenom olika kvalitéer på uppmärksamheten och de 5 domänerna av medvetenhet - för att landa i upplevelsen av medvetenhet om själva medvetenheten. Från en grov till en allt mer subtil verklighet, en resa inåt, mot djupet av vår sanna natur. Pål ger dig en introduktion till utforskande av sinnet följt av en guidad meditation. Ett pass som passar både för de nyfikna och de lite mer erfarna.