facebook   facebook     svenska english

 

Presentatörer - Gothenburg April 26-28 2019


Ulrica Norberg

Ulrica Norberg, Stockholm

Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratören

Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder, mänsklighet och individualitet och brinner för att se människor växa.

Förutom att undervisa i Yoga/Meditation till individer och grupper, arbetar Ulrica arbetar som kreativ konsult, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har en magisterexamen i film, kommunikation och journalistisk samt är utbildad inom medicin, hälsa och träning. Ulrica introducerades till meditation och yoga i tidiga tonåren och sedan dess fördjupat sitt intresse genom otaliga resor världen över och inom olika kulturer. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, meditation, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre.

De senaste decenniet har Ulrica fokuserat sig mer på ISHTA yoga; en mer individfokuserande yogatradition där hon är en av de mer seniora lärarna. Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll  för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat över 500 yogalärare i världen.

Nyfiken, modig, öppensinnig, rutinerad, intelligent, varm och generös är några av de ord man ofta hör beskriva Ulrica samt många uppskattar hennes entuasmerande, inspirerande och tydliga sätt att undervisa. 

 
 
Instagram ulricanorberg

Stockholm 8-10 februari 2019

Till schema Stockholm 8-10 februari 2019 >

Lördag

09:00 : Just Breathe (Studio 4 Fogelström)

Under denna föreläsning får du följa med på en resa genom andetagets olika gestaltningar. Vad andning är, vilken funktion den har i oss, vad ett mättat andetag är och varför det är så viktigt, tillika varför andningen är så framstående inom yoga och andra östliga läror. Vad händer i oss fysiskt, psykiskt och själsligt när andningen inte fungerar och hur vi kan använda vår andning för att öka mental skärpa, fysisk kraft, emotionell balans, kreativitet och personlig stabilitet.

Ulrica berättar om sin egen andningsresa, om yogans tusenåriga insikter samt delar med sig av senaste forskningen i ämnet ANDNING. 

 

10:45 : Head over Heels (Studio 2 Mälarsalen)

Yogisk filosofi hävdar att porten till vår egen lycka går igenom vår kropp; att vår unika potential ligger inlindad i djupet av vår fysiska identitet och när vi börjar hitta bättre stabilitet och rörlighet, så uppenbarar sig ett mer livsbejakande varande tillika förmågan att se sin unika potential.

Denna klass är en lovsång till vår kropp och dess förmåga. Och hur vi kan använda vårt sinne för att hjälpa kroppen till bättre balans och hur vi använder kroppen för att balansera sinnet. Fokus ligger på att orkestrera en skön mix av asana och kriyas för att häva motstånd och återskapa kraft som finns inuti oss. Och många gånger är den inte synbar för oss. Vill du upptäcka mer potential? Minska spänningar? Öka kraften i sinne och kropp? Upptäcka samspelet mellan kropp och knopp via spännande tekniker? Trött på att bara röra runt i grytan? Gillar du klarhet? Är du nyfiken?

Om ja, ja då ska du komma på denna klass.

Varmt välkommen.

 


Göteborg 26-28 april 2019

Till schema Göteborg 26-28 april 2019 >

Lördag

09:00 : Nyfiken i en strut (Studio 5 Teatern)

Nyfikenhet är nyckeln till utveckling

Nyfikenhet är den inre viljan att veta, utvecklas, vara och lära. Nyfikenhet är en viktig faktor bakom kreativitet och motivation och hänger samman med lusten till nya intryck.

Hur viktig är nyfikenhet egentligen för en människas utveckling, överlevnad och reproduktion? Finns det kopplingar mellan framgång och nyfikenhet? Hur visar den sig? Kan man bygga upp nyfikenhet? Kan nyfikenhet tillämpas som en medicin vid psykisk ohälsa? Hur ser yoga filosofin på detta begrepp? Och vilka tekniker står det att finna?

Kutukaär ordet på sanskrit för nyfikenhet och både inom yogans filosofi och modern hjärnforskning har man kommit till samma slutsats nämligen att nyfikenhet är lika viktigt för hjärnan som fysisk träning är för kroppen.

Yogisk filosofi hävdar även att vi som yogis inte kommer att blir framgångsrika i vårt strävande efter balans, och heller inte kunna nå vår sanna potential om vi brister i att vara nyfiken.

Detta och mycket annat kommer Ulrica att nyansera och visa oss många olika aspekter på vår inneboende djupa inre vilja av att veta, utforska och lära.

Varmt välkomna!

 

10:45 : Prana Vayus Flow (Studio 2 Mitten)

- finding essence

Vi pratar ofta om FINDING FLOW. Men vad menar vi med det?
Inom yogans filosofi innebär det att hitta en kontaktbarhet genom alla olika filter av varande. Att kroppen får utrycka sig genom muskel/ledkontakt, att blodet syresätts effektivt och att inte sinnet hålls fast i gamla mönster utan kan hitta nya stigar. När vi förmår att påverka och öka vitaliteten inom oss.

Denna kraftfulla klass tar dig genom de 5 elementen i kropp och sinne. Du får följa med Ulrica på en resa genom kropp och sinne, igenom dina olika filter, med syfte att skapa mer skärpa i och för att komma tillbaka till klarhet i din essens, innersta kärna. 

Pranaär en subtil form av energi som finns i luft, vatten, föda och solljus, den livnär all materia vi har omkring oss. Vayus är ibland översatt till vindar. Alltså hur prana uttrycker sig och rör sig i oss människor. Inom yoga finns det fem olika sätt prana manifesterar sig; prana, apana, udana, vyana och samana. Målet är att alla fem områden ska samspela med varandra, kommunicera och samarbeta. Då uppstår ökad homeostas, jämvikt.

Denna klass innehåller flöde, alignment, core arbete och andningsträning som tar dig igenom alla filter, för att filtrera dig emot din essens.