Presenters - Gothenburg October 23-25 2020


Ulrica Norberg

 

Ulrica Norberg, Stockholm

Yogaläraren, författaren och kreativa inspiratören

Ulrica Norberg är passionerat intresserad av berättelser, bilder, mänsklighet och individualitet och brinner för att se människor växa.

Förutom att undervisa i Yoga/Meditation till individer och grupper, arbetar Ulrica arbetar som kreativ konsult, föreläsare och författare och har skrivit ett dussin böcker om hälsa och välmående. Hon har en magisterexamen i film, kommunikation och journalistisk samt är utbildad inom medicin, hälsa och träning. Ulrica introducerades till meditation och yoga i tidiga tonåren och sedan dess fördjupat sitt intresse genom otaliga resor världen över och inom olika kulturer. Hon har flera utbildningar inom yoga i flertalet stilar, meditation, filosofi, ayurveda, anatomi för de främsta i sin genre.

Med hela världen som arbetsfält, reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, online kurser, events och retreats samt har ett finger med i spelet i flera kreativa projekt inom reklam, böcker och film. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare som bara ärats 9 västerlänningar innan henne. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet, och var en av de första i Europa att undervisa Poweryoga och Yinyoga samt erbjuda Personlig träning i yoga/skräddarsy yoga för individer. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation och har utbildat hundratals yogalärare i världen.

Nyfiken, modig, öppensinnig, rutinerad, intelligent, varm och generös är några av de ord man ofta hör beskriva Ulrica samt många uppskattar hennes entuasmerande, inspirerande och tydliga sätt att undervisa. 

 
 
Instagram ulricanorberg
 

Gothenburg October 23-25 2020

Go to program Gothenburg October 23-25 2020 >

Friday

12:00 : RESILIENCE - Finn optimal Balans (Studio 1 North)

Vi tittar närmare på det senaste inom träning och hälsa; begreppet resiliens. Att träna upp förmågan till egen hållbarhet. Att hålla. Genom att vara som bambu när det blåser; böja sig för vinden men inte knäckas.

Resiliens handlar om förmågan att anpassa sig och förändras i takt med behov och omständigheter. Ordet kommer ifrån Latinets ”resilio” som betyder att studsa tillbaka. Genom åren har man försökt att se resiliens genom linsen av uthållighet men det är ett förenklande. För det har också att göra med styrka. Både inre, yttre, muskulär och fascia, mental fysiskt. Själsligt, andligt, vara själv och vara social. Genom att ränna upp ett vetande av när du bör använda vad och hur.

Går det att utveckla en balans av motsatser i alla individer? Ja, för vi är alla resilienta på ett eller annat sätt. Det gäller bara att ställa rätt frågor och starta från en klok plats och via goda verktyg.

Välkommen till tre timmar på mattan där Ulrica delar med sig av sina upptäckter genom åren genom allt från medicinsk forskning, träning, yoga, meditation och mental träning samt kreativitet och utforskande läror.

Vi kommer att U T F O R S K A motsatser. Kropp. Rörelse.. Klassiska rörelser vs nya rörelser. Stillhet på olika vis. För att hitta vår egen grund för en formula att bygga vidare på.

THIS IS A TRUE  TREAT.

 

Välkommen!

 

16:00 : STRONG AND SWEET - Öppna och rotera (Studio 1 North)

Följ pulsen. Hjärtat. Kroppen.

Detta är klassen där du får träda in på mattan och resa genom kroppen med andningen som takthållare. Fokus ligger på att stabilisera kroppen hållningsteknik, mobilisera kraft genom att arbeta med musklerna, minska på spänningar genom kloka sekvenser, minska anspänning genom sköna och mjuka rörelser samt stärka sinnet genom fokus- och koncentrationstekniker. Ulrica kommer att lägga tonvikt på rotationer och bröstöppnare vilket är en lovsång till ryggraden.

Detta är en stark klass där du kommer ut och känner dig genomarbetad, öppen, klar och fri.  Du kommer svettas, beröras, utmanas och frigöra en massa energi som lämnar dig vibrerande och lugn mot slutet av klassen. Passet kulminerar i en längre avspänning, meditation och avslappning.

 

17:30 : THE PARADISE IS INSIDE (Studio 1 North)

– meditation och avslappning

Välkommen till en stund där vi ämnar uppbringa ökad avspänning i kropp, sinne och själ. Klassen börjar med mjuk rörelse och andning, med syfte att arbeta mot avspänning och återhämtning. Vi skrider in i olika yinyoga positioner via kroppens filter, fascia, som tar oss mot att möta stunden där vi arbetar på att genom mental träning och meditation; kunna frigöra kraft och öka inre glödje och stillhet.

Denna klass är ett paradis för alla.

 


Malmö November, 20-22 2020

Go to program Malmö November, 20-22 2020 >

Saturday

10:45 : Twist and Sprout Flow (Studio 2)

Träd in på mattan till en klass som fokuserar på kraft, energi och inspiration; om fatt kultivera förmågan att kunna inspirera sig själv genom att släppa på det som begränsar. Allt ifrån att släppa på kroppsliga spänningar och stärka muskler till att upptäcka hur du kan uppgradera din inre hårddisk genom mental träning.  Här får du en yogapraktik som inte bara stärker dig men som också ger dig det du behöver för att skapa ökad cirkulation. Detta med tonvikt på sköna rotationer och inversioner. Vi flödar igenom sekvenser som ämnar arbeta upp mobilitet och stabilitet i ryggraden, i andetaget och i sinnet. Passet avslutas med Yoga Nidra; en liggande meditation.

 

12:30 : Inte utan mina andetag (Studio 5)

En föreläsning om andningens kraft i träning, i livet, mentalt välmående. Om hur vi kan utveckla och stärka vårt immunförsvar, förädla hållning, tankekraft, fokus och koncentration samt även bearbeta trauman med hjälp av andningsträning. Hur medveten andning kan ta oss från dunkel och dysterhet till lätthet och kraft och hur andningsträning kan vinna OS medaljer och VM guld samt varför senaste forskningen visar att andningsträning kan vara lösningen på miljöproblem och depression.

 

16:15 : Moving into Stillness Yin (Studio 2)

En stillsam sorti via yinyoga och restorative yoga för att rensa ut spänningar, stelhet och slaggprodukter samt för att rensa den inre hårddisken på tjatter och brus. Vi kliver in i kroppens filter, fascia, och via andning, placeringar av kroppen på olika sätt, hittar platser av spänning, hjälper att släppa taget och frigöra kraft och öka cirkulation och frihet i sinne. Om och om igen. Från en position till en annan. Klassen avslutas med en lång, skön vägledd avspänning och avslappning.